Haugersveen i stallen til VU

Fotojournalisten Thomas Haugersveen er tatt opp i stallen til det anerkjente billedbyrået Agence VU.
Agence VU ble etablert i 1986 og er at av de ledende billedbyråene i verden. Nå skal de representere den norske fotojournalisten Thomas Haugersveen utenfor Skandinavia.

Ydmyk fotograf
Dette mener Haugersveen er et signal om at han har gjort noe riktig.

- Det betyr også at jeg må jobbe hardt for å fortjene denne sjansen. Jeg er ikke et fullverdig medlem, men en del av stallen deres. Jeg har fremdeles utrolig mye å lære, forteller en ydmyk Haugersveen til foto.no.

Som fotograf betyr det nå at han gode muligheter til å bli publisert utenfor Skandinavia.

Perpignan
Haugersveen kom i kontakt med VU på fotofestivalen i Perpignan i fjor. Fotofestivalen er et sted hvor fotojournalister inspireres, og hvor flere av dem bygger nettverk og promoterer seg selv inn mot diverse billedbyråer.

- VU fikk høre om meg gjennom bekjente, og spurte om jeg kunne tenke meg et møte med dem. Etter litt frem og tilbake de siste 8 månedene fikk jeg tilbud for et par uker siden. Det er ganske mange som til slutt må være enige om å representere en fotograf, så slikt tar ofte tid.

Foto og grafisk design
Det var tilfeldigheter som gjorde at Haugersveen endte opp som fotograf. Han hadde planer om å studere journalistikk i Australia, men begynte istedenfor å studere grafisk design og foto.

- Jeg startet med blanke ark, og fant fort ut at det som var mest spennende var å kunne fortelle historier med bilder. Dette førte til at jeg tok et fjerde år på universitet for å lage et dokumentar-prosjekt om AIDS i det sørlige Afrika. Disse bildene ble stilt ut under Mandela-konserten i Tromsø. Når man har studert i utlandet, kan de være vanskelig å få foten innenfor, så det har tatt en stund å etablere seg.

Haugersveen leverer bilder til blant annet Le Monde, Vice Magazine, Berlingske Tidende, VG, Dagbladet, DN, Aftenposten og Dagsavisen.

Haugersveens hjemmeside

Agence VU

Thomas Haugersveens offisielle side hos Agence VU vil om kort tid bli lansert.
Erlend Berge - Thomas Haugersveen
Thomas Haugersveen
Erlend Berge
Thomas Haugersveen -
Thomas Haugersveen
Thomas Haugersveen -
Thomas Haugersveen
Thomas Haugersveen -
Thomas Haugersveen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu