Morgonskog
Etter ei kort, blå natt viser endeleg det varme lysskjæret seg i nordaust. Ein ny sommardag fødest.
Utstyr
  • Nikon F3
  • Nikkor 28 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65483} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Inger-Lise S.

Ei! Enda et flott bilde fra deg! Fine farger,din trolske skog med tåke,fin himmel og stemningsfullt! Jeg måtte ha funnet meg en sånn skog!! Hilsen Inger-Lise
Stig B.

Bildene dine blir poetiske i sin varhet, samtidig som de ville gått rett inn i en Tiedemann & Gude - tradisjon i nasjonalromatiske motivvalg. Jeg har gitt opp å ''kritisere'' bildene dine, bare nyter dem.
Mvh Stig
Avsluttet .

Et litt undereksponert konsumentbilde det går tusenvis av på dusinet.
Roy E.

Flott stemning, ville kanskje beskjært littegranne av himmelen.
-Roy
Reidar N.

Forskjellig smak ute og går ser eg. Kikka litt på bilda dine Bjarte, og forstår godt at du ikkje likar denne type bilder. Stilen din er mildt sagt forskjellig frå min, og bra er det at fotografering som hobby kan fange inn så ulike sjeler. Heilt topp. Mitt mål som naturromantikar er rett og slett at folk som er glade i naturen skal få servert noko lettfatteleg og litt vakkert å sjå på. Meir avansert er eg ikkje. Når det gjeld eksponeringa så er ikkje skjermen min heilt god. Har begynt å stille ned brightness på bilda bevisst for at det skal bli bra på ein normal skjerm. Litt vanskeleg å treffe heilt alltid.

Reidar
Jan M.

Et flott naturbilde. Ville ikke ha beskjært noe som helst av bildet
Inger Anne Maritsdotter V.

Utruleg vakkert bilde,skarpt og flotte fargetoner,fin komposisjon;)
mvh Inger Anne
Fred S.

Flott som alltid, kjenner denne skogen nå, og har vel ikke så mye mer å tilføye. Bare si hvor mye keg likte det forrige bildet ditt, det med de forrevne ''pinnaklene''. Herlig !
Ville forresten ikke ha beskåret her, de mørke feltene øverst bør være med.
vh fred
Avsluttet .

Det må jeg si : Dette må være et av de bedre undereksponerte konsumentbildene jeg har sett i kveld ! Hvis du fortsetter på denne måten Reidar, tror jeg det er stor fare for at myra di er full av ''dottere'' til våren ...

-Geir-
Lars Erik N.

Liker dette her. Fine fargetoner. Kunne kanskje vært litt mindre støy.

Mvh
Lars
Avsluttet .

Jeg liker denne typen bilder så jeg er kanskje litt enkel selv. Jeg tenkte også først på å kutte bort den øverste mørke delen av himmelen, men så så jeg at den ville bli mindre dynamisk og nesten litt flatt i et ellers innholdsrikt bilde. Bildet er bra slik det er!
mvh Per Eivind
Wigdis W.

Jeg beundrer dine bilder grenseløst...faller helt hen i drømmerier hver gang jeg ser et og det er slettes ikke mange på dusinet av slike bilder her på dotten!!! Tror jeg tar en tur i den myra der til våren..Bruker du forresten Photoshop i det hele tatt? Jeg bare lurer, fordi flesteparten gjør det..
jan t.

kanon!
Espen H.

Magisk. Få autografen din :)
Avsluttet .

Jeg vil bare si meg enig med Stig Brathaug.
Carsten A.

Nja, pen natur, men jeg får ikke bildet til å gjøre noe særlig inntrykk på meg. Komposisjon og flateutnyttelse er så som så. Teknisk virker både tone- og fargeskala noe grumset, og himmelen til høyre for åskammen virker noe klippet.
MVH CA
Bjørn J.

Synes det er for mange elementer som slår hverandre ihjel, dvs komposisjonen halter For konvensjonellt landskapsbilde.
Avsluttet .

I grunnen handler vel bildet mer om seg selv som eksempel på konvensjonelt landskapsbilde av tåkete myr enn om en tåkete myr. Det er ingen ting ved bildet som løfter det ut av mengden av samme type bilder. Hvorfor skal vi velge å se på dette bildet av en tåkete myr framfor femti tusen andre?
Wigdis W.

Hvorfor skal vi se på dette bildet? Enkelt svart: Det er godt for sjela, det er ekte og tatt med innlevelse fra en naturelsker som ikke trenger å bruke all slags fancy etterbehandling fordi han bestemmer hvordan bildet skal bli mens han tar det !! Dessuten fins det ikke 50 tusen slike bilder på dotten !!! Reidar Netland er definitivt den beste naturfotografen på denne nettsiden..
Avsluttet .

Jeg vet ikke om jeg får en ''godt for sjela-opplevelse'' av dette bildet. Det er litt lurvete teknisk. Og begreper som ''ekte'' og ''innlevelse'' er veldig problematiske i fotosammenheng. Oftest brukes ''ekte'' om et bilde fordi det i typen bilde ligger en konvensjon som sier at bildet skal oppfattes som ekte, men som i bunn og grunn ikke har noe med bildet å gjøre. ''Innlevelse'' altfor abstrakt begrep i denne sammenhengen, og dessuten fullstendig umålbart. Det er dessuten ikke fotografen som bestemte hvordan dette bildet skulle bli seende ut, men konvensjonen og tradisjonen (fotografen har sett slike bilder før, og kan dermed ikke frigjøre seg fra konvensjonens koder), og ikke minst film og kameraets begrensende muligheter. Hadde dette bildet vært unikt, ekte og fullt av såkalt ''innlevelse'', hadde det ikke lignet på andre bilder. På samme måte som at vi ikke hadde hatt mote hvis alle var individualister.
Reidar N.

Får kanskje blande meg litt inn i denne debatten sidan eg tilfeldigvis er hovedpersonen. To sterke synspunkt her må eg seie.

Først til Bjarte: Ut fra første kommentaren din så regna eg faktisk ikkje med at du kom til å klikke deg inn på bildet mitt igjen, men velkommen tilbake! Eg tok visst feil, det var visst eit eller anna som drog likevel. Når det gjeld naturmotiv så finst det ufatteleg mange bilder av fjell, skog, myr med og utan tåke, kulturlandskap osv. Det er vanskeleg å seie kva som hevar det eine over det andre, det er opp til kvar enkelt å bedømme.

Carsten Arnholm som har kommentert bildet mitt litt lenger oppe ser aldri ut til å bli lei av stokkender og andre Østensjøfugler. Flotte bilder, bevares, men det eine hevar seg ikkje nødvendigvis over det andre. Likevel er det etter mi meining ingen grunn til at vi ikkje skal velge å sjå på alle. Og for ringreven Carsten er det sikkert ein stor opplevelse å ta alle desse fuglebilda. Vi som er glad i naturen likar rett og slett vakre naturbilder same kor mange lignande bilder vi har sett før. Dersom eg og andre amatørfotografar skulle la vere å presentere bilder fordi det tidlegare har blitt presentert eit like bra eller endå til bedre av samme motivtype, då hadde det blitt langt mellom bilda på dotten. Vi blir alle påvirka og inspirert av ting vi har sett og opplevd før, den som seier noko anna han lyg.

Så til Wigdis: Eg brukar PS til å justere bildet så nær opp til diasorginalen som råd. I utgangspunktet er eg skeptisk på å presentere bilda på nettet i heile tatt fordi det er så avhengig av folks PC-skjerm korleis dei blir oppfatta der ute. Min eigen skjerm er heller ikkje heilt bra.
Må ellers seie at det er svært hyggeleg å få gode tilbakemeldingar på bilda frå deg og mange andre, og eg respekterer også dei som slett ikkje likar same type bilder. Det er ei hundre prosent ærleg sak.

Reidar
Trygve Ø.

Helt nydelig bilde! Minner meg veldig om lyset når man våknet på myra til spillet fra orrleiken. Kan ikke finne annet å trekke enn en bitte liten sort prikk i høyre hjørne!
Mvh Trygve
Carsten A.

Ærlig talt syns jeg RN blander inn ting om meg i sin kommentar her som ligger atskillig på siden. Men uansett er min holdning til dette bildet - som forsåvidt allerede er entydig beskrevet av meg - at et pent landskap ikke kommer helt til sin rett, dels på grunn av komposisjon, dels på grunn av teknikk.

At et motiv kan være heller ordinært betyr ikke at vurderingen av bildet faller gjennom, men kravene til lys, komposisjon og teknikk blir store. Dette bildet ligger litt i denne gaten, lyset er fint, komposisjonen er som alt sagt så som så, og teknikken er ikke helt god (joda, jeg har sett nøye på bildet på en godt kalibret skjerm). Toneskalen er, om en skal være nøye (og det passer bra overfor en dyktig fotograf), noe grumset. Vet ikke riktig hva som kan være årsaken, men slikt som dette er slikkelig vanskelig med film og filmscanner fremfor et godt digitalt kamera.
MVH CA
Reidar N.

Svar til Carsten A: At eg nevner deg som eit esempel er fordi det slett ikkje ligg på sida. Du er ein godt besøkt og kjent fotograf på dotten(også av meg), og når du i tillegg tidlegare har vore innom og kommentert bildet mitt fann eg det naturleg å bruke deg som eit godt eksempel på ein annan fotograf som også publiserer bilder dei fleste av oss har sett lignande av før. Det er IKKJE negativt meint frå mi side , men tydlegvis fra ein annan kar som var med i diskusjonen her. Sjølv om eg har sett atskillege fuglebilder som eg synest er like bra, og endå til bedre enn dei som som dei CA presenterer, så meinar eg at det er ingen grunn til ikkje å sjå på dine også. Eg er glad i naturbilder, og synes mange av dine er svært gode.

Synest ellers at det er artig med litt action rundt bilda slik som her. Ein diskusjon. For mange skriv ein positiv kommentar nesten same kva dei meiner ser det ut til. Det er alltid ting ein kan henge seg opp i og kommentere i alle sine bilder, også i ''verdensmestrane'' sine.

Reidar
Avsluttet .

Ja, så er det det då, at svært mange automatisk trur at den gode opplevinga dei hadde då dei tok biletet gjev biletet tilsvarande kvalitetar. Eg skal gje fotografar flest rett i at opplevingane i opptaksaugneblinken kan vera veldig tilfredsstillande. Men det blir feil å tru at dette blir med over i biletet. Utfrå det eg ser på biletet ditt, får eg håpa at det var kjekkare å stå der i skodda den morgonen, enn det er for meg å sjå på biletet. Du hadde sikkert lekamen full av endorfinar og liknande morosame hormon. Men eg sit heilt avslappa framfor ein skjerm, og det skal meir til enn eit bilete som dette for å få meg i same stemning som du var då du tok biletet. Alt i alt handlar det om å vera god nok fotograf til å programmera biletet med verkemiddel som gjer at åskodar får den kjensla som du vil åskodar skal ha. I mitt tilfelle har du diverre ikkje lukkast.
Avsluttet .

Ja, berre så det er sagt: Eg er av den typen som ofte synest diskusjonane kring bileta er meir interessante enn sjølve bileta. Det kan forklara kvifor eg klikkar meg inn fleire gonger her.
Reidar N.

Her er eg fullstendig einig med deg Bjarte. Det er nærast umogeleg også for ein god fotograf å formidle det han føler når han tek biletet, og spesiellt naturbilete. Eg kan forsikre deg om at opplevinga med å dra ut i skogen ei slik midtsommarnatt for meg er mykje større enn det eit bilete er i stand til å formidle.
Eg sjølv kan i det minste dra fram turen frå minnet når eg ser bildet, det kan ikkje ein utaforståande. Fotografen kan i beste fall håpe at åskodar som du kallar det, synest bildet er vakkert å sjå på. Her stoppar derfor også mitt mål med å vise bilder til andre, så å påstå at eg har mislykkast med å gi deg kjensler blir litt feil. Det har eg nemleg ikkje prøvd på.

Av same grunn synest eg også at dei som kallar seg kunstfotografar og som i det vide og breie prøver å forsvare dårlege bilder med ei tolkning som normale mennesker ikkje skal forstå, i dei fleste tilfelle er dømd til å mislykkast. Men bevares, det er lov til å prøve seg, det finst nokre svært få som ein skjeldan gong lykkast.

Takk for hyggeleg diskusjon forresten. La merke til at du brått slo over til ram nynorsk. Pussig!!!

Reidar
Wigdis W.

Jeg blander meg litt inn igjen jeg..ingen greier å formidle sin egen opplevelse av opptaksøyeblikket, MEN, den som har opplevd slike stunder selv ute i naturen , tror jeg har lettere for å forstå formidlerens tanke med å legge ut slike flotte naturbilder.. å glede oss vanlige, enkle sjeler som ikke henger oss opp i at den tekniske kvaliteten ikke alltid er 100% vellykket . Reidar Netland forstår gleden vi føler ved å se slik vakker natur og takk for det! Dessuten tror jeg at vi som er glad i naturen og tilbringer mye tid ute, kanskje har lettere for å leve oss inn i slike flotte stemninger..Heldigvis velger vi selv hvilke bilder vi vil se på og kommentere. Jeg kunne f.eks aldri kommentert arkitektur, lys og kjøkkenstoler..rett og slett fordi det ikke interesserer meg overhodet..enten det er teknisk bra eller ikke..
Inger-Lise S.

Hei! Jeg blir spent og glad hver gang du legger ut et nytt bilde! Og du har noen av disse motivene her,som jeg virkelig håper du ikke slutter å dele med oss!!!For jeg gleder meg stort! Ønsker å finne et slikt landskap selv!
Vennlig hilsen Inger-Lise
Rolf S.

Gøy å se et godt og ekte naturbilde igjen. Flott eksponert med god teknikk og komposisjon.
Marianne M.

Hei Reidar.
Jeg liker morgonskogen din.....Jeg sanser stemningen,lyset,lyder osv. Jeg har ikke vært i akkurat denne skogen,men har opplevelser fra andre morgener i andre skoger.Bilder setter deg gjerne i stemninger du har vært i før. Det er noe av det som er flott ved å se andres bilder.
Bra!
Vennlig hilsen Marianne
Thore A.

Synes dette bildet er fint - gjengir en fin stemning. Rolig komposisjon og duse farger. Fin opplevelse, synes nå jeg.
Åsa K.

Det är bara såååå vackert!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu