Sothøne
Plutselig hadde en sothøne dukket opp i ''dammen min''. Hadde aldri sett en sånn før. Den var ikke spesielt sky, men ville ikke ta konfrontasjoner med andre fugler, og gjemte seg relativt fort i sivet.

Lyset var kjedelig grått, og henter nok derfor ikke maks ut av denne ''fargerike'' fuglen.
Bildet inngår i albumet På ''andejakt'' - Resultat etter fotojakt etter svømmende individer, samt eventuelle andre som samtidig ønsker å bli tatt bilde av
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1600s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Annet-1/3 ev
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84474} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hærlig nært dette ; blir imponert over dine fuglemotiver ; selv om det er mandarinanda som er ''min favoritt'' da , p.g.a. fargeprakten.
-IAV-
Reidun G.

Jeg har heller ikke sett en slik, synes du har fått bra med detaljer tatt fargen i betraktning.
Skulle gjerne hatt tilgang til denne dammen din, mye spennende som dukker opp der.
Reidun
Odd Tore S.

Den ser våt, andpusten og forbauset ut samtidig. Kanskje syntes den at du kom vel nær med kanonen din?
Det er vel ikke annet å vente at bilde av en sothøne blir sort/hvitt en overskyet dag, men kanskje det hadde blitt problemer med stor kontrast i sollys?
MVh
Odd Tore
Hans Olav S.

Oi, for en underlig skapning. Mon tro om eggene til sothøner smaker like godt som de vi er vant til.

Du har draget på fuglene ser det ut til. Blir nesten litt misunnelig, må se ut til å få meg en egen fugleflokk snart.

Synes kanskje høna blir litt i mørkeste laget på noen steder, men et fint utrykk du har fanget.

MVH
Hans Olav
Stig B.

Takker for kommentarer.

IAV; Mandarinanda er en fugl jeg ikke blir lei av å se på. Den ser nesten ut som en porselensutgave av seg selv.
RG;Jeg håper å få se den igjen, med bedre lys som kan gi bedre tegning. Dammen er lett tilgjengelig, og har mye fugl. Ikke alle er like lett å få tilgang til nå som isen er borte, men det er et fint sted. Bare si hvor jeg skal sende den du, så kan jeg sende en pose.
OTS;Enig i at det kanskje kan bli store kontraster i hardt sollys, så jeg tror, uten å vite, at et lavere og mykere formiddagslys kunne gjort susen. Da kan jeg også forsøke å ta bilde uten å stikke ''kanonen'' helt opp i nebbet på den.
HOS;Høna er mørk over det hele, bortsett fra det hvite i pannen. Jeg må nok forsøke mer før jeg er helt happy.

Stig
Inger-Lise S.

Flott skapning! Tenkte straks jeg så bildet at jeg måtte revurdere min oppfatning om at jeg er for utålmodig til å være fuglefotograf..Men den er visst ikke så vanlig,etter hva jeg forstår..
Hva med mandarinanda? Den er jo bare eventyrlig!

Inger-Lise:)
Stig B.

Mandarinanda er der fremdeles, bare synd at den ikke har en kvinnelig kompis i denne svermeriske tiden. ''Lånte vekk'' anda i går til Wigdis Wollan.

Stig
Inger-Lise S.

Snill du:) Ja,synd den ikke har en partner..

Inger-Lise:)
Jan W.

Det var da nært nok i hvert fall Stig.

Har masse sothøner rundt her og. Selv om de ikke er direkte sky kan jeg ikke komme så nær som du er her, og jeg synes det er en vanskelig fugl å få fine bilder av. Teknisk har nebbet lett for å brenne ut om en forsøker å få det svarte fint. Og fuglen ligger nesten alltid på vannet i samme ''kjedelige'' positur. Men du kan kanskje lure ut et fint bilde av den senere.

Mvh. Jan
Jan-Eilert P.

Jeg har lenge vært interessert i fugler. Men i det siste har jeg også begynt å samle litt på ulike arter. Det er en fin hobby- spesielt etter at en har gått over til digitalt.- det er bare å knipse i veg og slå opp i fugleguiden etterpå, dersom man er usikker. Da får en kombinert interesse for fugler og fotografering.

En ting er artsdokumentasjon (i samlinga) en annen ting er blinkskudda. Du har jo mange blinkskudd i samlinga di , og er for lengst bokmerket av meg. Men jeg syns ikke dette bildet av Sothøna er blant blankskudda. Bildet ble litt grått og trist (som du bemerker selv) og jeg syns kroppen er litt uskarp.

mvh Jan-Eilert
Stig B.

Takk for kommentarer igjen
JW;Fikk et lite øyeblikk da den var nær nok. Fikk i dag igjen en bra mulighet til det og fikk et bedre kvalitetsbilde (skarphet...), men like kjedelig i positur. Får nok gjøre som du sier; forsøke å passe på den over tid, for å se om den gjør noe sprell.
JEP;Takk for ros. Jeg har fått denne hobbyen nå, synes det er kjempeartig. Dette bildet er nok som du sier mer rettet mot arkivet, slik at jeg har den også. Det ble ikke noe spennende. Prøvde i dag igjen, men det blir som JW sier at den gjør veldig lite spennende, og det var vanskelig å få noe mer ut av de fargene den har. Fikk et noe bedre i dag, men ikke nok til å bli ''spennende''. Håper jeg får til noe i løpet av sommeren, dvs er der når den gjør noe mer artig enn å svømme rundt.

Stig
Nils L.

Litt av et uttrykk. Bra fanget.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu