Bilde liter av noe støy pga for høy ISO (glemte meg). Prøvde Neat Image for første gang, men litt mislykket. Noen gode råd ?
Bildet inngår i albumet Ferie i Nordland 2004 - En samling av mine bilder fra en flott sommerferie i Nordland. En ferie rik på mektige naturopplevelser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-31 20:27:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger554
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102673} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Ola B.

Hei Tone!
Neat Image er et fantastisk program - så du må bare prøve igjen. Flott bilde du har fått til her. Fint bruk/plassering av ungene. Jeg kunne kanskje tenkt meg litt mindre forgrunn (bort med det mørke nede til høyre) og litt mere himmel. Slik det er nå, virker bildet noe todelt og statisk.
Hilsen Ola.
Steinulf L.

Kutt det mørkeste i bunnen, så fungerer bildet bra. Mht NI så er det vel bare å prøve (og feile).
Jóhann Á.

Hei Tone!
Et veldig fint komponert bilde, særlig etter det nye utsnittet. Pent og ryddig, samme hvordan man ser på det. Ser ikke store forskjeller mellom utgaven mht støy. Ser ikke alvorlig mye støy i det hele tatt.
Sidsel A.

Enig i at # 2 ble best. Fint bilde. Det er ikke så ofte man får til en slik kombinasjon med mennesker og natur, men her ble den harmonisk og vellykket komposisjon.
mvh Sidsel
Helene E.

Syns også versjon 2 ble bedre. Ser ikke noe støy på min skjerm.
Koslig bilde !!!

Helene
Anniken S.

Undres litt på denne støyen din jeg også....sitter her på en plasma 19' og jeg kan ikke se mye støy i dette bildet.
Syntes du formidler en nydelig natur og den duse fargemetningen er fin i slike fjellandskapsbilder.
Komposisjonen ble ekstra fin med de to lekende barna.
V2 ble best i mine øyne.
Torbjørn S.

Flotte farger, fin natur og bra komp. Ikke noe støy å snakk om på min skjerm. Går for #2 her.

TS
Inger Anne Maritsdotter V.

Faktisk var personene i bildet med å skape litt liv i dette bildet , et fantastisk flott landskap og et velkomponert bilde , likte best #1 , liker dårlig når folk kutter både himmel og forgrunn ; fordi eg syns at nettopp de to elementene ofte er med å skape dybde og en fin helhet i bildet , så også her.

BRA bilde !!

mvh Inger Anne
Roger K.

Hei hei Tone!
Et nytt flott bilde fra ferieturen din. Gjennom dine bilder har du formidlet landsdelen på en fantastisk måte. Det er vel ingen bedre reklame en dette. Kan ikke se mye til støy. Hadde det ikke vært for skyggen ville jeg ha beholdt #V1 jeg.

Ha en god kveld

Mvh RK
Jonny E.

Hei hei

Godt eksponert sommerlig gladbilde.

Gode råd om NeatiImage.....det første rådet e og være svært forsiktig.
Eg har laga meg en egen profil som eg starter med, eg synes de fleste forhåndlagra profilan tar for hard i. Eg begynte med den profilen som reduserer halvparten av støyen og reduserte denne til eg va på et nivå
som eg syntes eg kunne lagre som min profil.
Man bør vel også bruke programmet før alle andre justeringa.

På dette bildet ditt kunne eg tenkt meg enda litt sprekare farga,
om du i selective color fjerner en del av fargen cyan fra rødt og gult og i tillegg reduserer gult i fra cyan og blått blir det nok sprekar, men det e ikke sikkert du ønsker det...bare et lite forslag, V2+.

Ha en god kveld

. JonnyE
Tor Erik S.

Hei!

Et veldig fint landskapsbilde, v2 spesiellt. Likte dette veldig godt.
Barnene skaper en helt annen stemning en om motivet var foruten.
Bra!! m.v.h. TE
Hans Chr. S.

Et dejligt sommerbilede. Fine farver og god dybde i billedet.

Hilsen Hans
Anette G.

Nydelig bilde som stråler harmoni. Det er rett og slett godt å vile øynene på. :-)
Mike T.

Hei Tone,
fordi du har i det siste presentert så fantastiske bilder, vil jeg være litt kritisk her: Jeg skjønner ikke hvilken rolle de to jentene spiller i bildet. Deres gjøremål er for meg ikke forståelig. De er heller ikke presentert på en fordelaktig måte, synes jeg.
Bildet er grei nok - men som sagt, så har jeg meget store forventninger når jeg klikker meg inn på Tone Blom.
Hilsen Mike
Tone B.

Tusen takk for kommentarer alle sammen!

Mike: setter pris på din ærlige kommentar. De to barna er min to håpefulle som leker i fjæra. For meg spiller de en rolle i bildet, men skjønner hva du mener. Blir litt nærvøs av kommentaren din,,,,får presentasjonsangst :-) fra spøk til alvor ; Setter stor pris på at du liker denne serien av feriebilder! Takker igjen for ærlig kommentar!

mvh Tone
Inger-Lise S.

Hei Tone! Her var det sommeridyll! Nydelig landskap og med barna lekende i fjæra,ble dette virkelig fint. Forstår at du ville ha med barna her:Jeg syns også de gled helt naturlig inn.
Bildet ditt har ellers fin komp. og fine farger.
Jeg velger v#2 her.

mvh Inger-Lise
Hilde J.

Velkomponert og harmoniskt. Jeg skjønner hva Mike mener, barna har ikke noe klart definert gjøremål. Men likevel synes jeg de gir liv til bildet. Du har forresten veldig mange fine bilder.

~~hilde~~
Avsluttet .

Når jeg ser dette bilde vil jeg bare rømme fra byen og alt maset og komme meg på fjellet! Fint bilde!
Mvh
Espen
Kay R.

Flott natur..
Versjon 2 sitter best i mine øyne. Veldig flott at du har tatt med menneskene i forgrunnen. Nydelig fjellvann og mektige fjell.. Får lyst å dra på fjellet av å se slikt. Himmelen e også sommerlig vakkert.. Liker bildet veldig godt..

MVH Kay:-)
willy m.

Du har sannelig hatt en fin ferie:))) mange fine bilder og dette er nok et glimrende bilde..stemningen er fint fanget og jeg får en fin følelse av å se på..kjempeflott..v2 funker best her:) mvh willy
Kent G.

Syntes det var et veldig fint bilde - ungene er det som skaper ekstra liv i bildet. Ver.2 er et bedre utsnitt. Flotte farger og fin komp.

Hilsen KEnt
Vibeke P.

#2 super. dette likte jeg. Malerisk og fredelig. Det ser ut til at barna koser seg. Likte godt den store dybdeskarpheten.

Vibeke : )
Eli B.

Likte bildet veldig godt, vakker natur, og barna er med på og er plassert slik i bildet at de fremhever naturen. Veldig bra etter mitt syn.
mvh Eli
Kurt S.

Hei.
Et nydelig bilde med flott sommerstemning. Barna bør absolutt være med etter min mening. Forstår likevel Mike`s kommentar. Skulle du definert barnas gjørmål bedre måtte du nok gått nærmere dem og satt barna mere i fokus. Det ville da blitt et annet bilde.
Ellers flott utsnitt og komposisjon. Skyene (som et visuelt høydepunkt) og skyggene i bakgrunnen tilførte dybde og ble bra for bildet.
V2 ble best.
Likte dette en masse-:)
mvh Kurt
Tone B.

Takker igjen for kommentarer!

mvh Tone :-)
Kristian S.

Liker versjon 1 best. V2 virker litt amputert. Kul komp, okay teknisk, fine farger.

KES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu